Přírodní inulinový koncentrát
Kód: PIKDetailní popis produktu
Topinambur obsahuje značné množství železa, křemíku, zinku, hořčíku, draslíku a magnézia, vitaminy C, PP, B1, B2 a též množství látek bílkovinného charakteru, shodných ve své stavbě s bílkovinami brzlíku (jeden ze zásadních orgánů imunitního systému), což přispívá schopnosti organizmu regulovat zrání a aktivitu buněk imunitní soustavy.
Ke skutečné proslulosti topinamburu přispěl objev inulinu v jeho hlízách. Hlízy topinamburu obsahují téměř 20 % této látky a šlechtěné odrůdy ještě mnohonásobně větší množství. Inulin, který se dostane do žaludečního a střevního traktu, se mění na fruktózu a ta se vstřebává do krve. Fruktóza, kolující v krvi, má schopnost účastnit se těch samých metabolických procesů, jako glukóza, přičemž ji dokáže plnohodnotně nahradit v těch situacích, kdy glukózu buňky nejsou schopny využít. Takové situace nastávají především u osob, trpících cukrovkou. Přitom inulin napomáhá vstřebávání vitaminů a minerálních látek organizmem, zvláště Ca, Fe, Zn, Mg a Cu. Pravidelné užívání inulinu snižuje hladinu krevního cukru.
Použití: 1-3 gramy moučky (kávová lžička) zalít vodou, promíchat a vypít ráno, půl hodiny před jídlem. Užívat preventivně, ve dvou 20-ti denních cyklech, s 10-ti denní přestávkou.
Upozornění: Není určeno pro těhotné a kojící ženy. Individuální nesnášenlivost komponentů biologicky aktivního doplňku stravy. Před užíváním se doporučuje lékařská konzultace. Přípravek musí být uchováván mimo dosah dětí! Nepřekračujte doporučené dávkování. Neslouží jako náhrada pestré stravy. Slouží jako doplněk denního doporučeného přísunu vitaminů. Neobsahuje lepek ani laktózu. Doba použitelnosti je vyznačena na obalu. Uchovávejte na chladném a suchém místě při pokojové teplotě do 25 °C.
Obsah: 110 g
Výrobce: Laboratoř moderního zdraví, s.r.o., Rusko, 633004 Berdsk, Novosibiřská oblast, ul. Himzavodskaja č 11/20
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.